ÖSK Ungdom

Minskad förbrukning för ÖSK Ungdom

Ny träningsbelysning på konstgräsplanerna på Ekängs IP ger bra ljus till ÖSK Ungdoms spelare. Och sänker energiförbrukningen med 62 procent.

EAS

Från halogen till LED.

Det var dags att byta träningsbelysning på konstgräsplanerna på Ekängs IP – platsen för ÖSK Ungdoms träningar och hemmamatcher. Såväl 11-mannaplanen som 7-mannaplanen var i stort behov av modern och bra belysning. Sagt och gjort. Från halogen till LED. Nu lyser planerna med full kraft.

I samarbete med elgrossisten Rexel och belysningsleverantörer Designlight tog vi fram ljusberäkningar och underlag för arbetet. Väl på plats utförde vi entreprenaden med kablage, drivdon, styrning och installation av armaturerna.

LED-belysningen monterades på befintliga master och med hjälp av styrningen kan ljusstyrkan enkelt anpassas både i höjd och styrka beroende på om det är match eller träning på schemat. 

“EAS är smidiga att jobba med, både på entreprenadsidan och styr. Det har fungerat väldigt bra med såväl projektledning som med montörerna ute på plats.”
Niklas Aronsson , Klubbchef ÖSK Ungdom

Niklas Aronsson, klubbchef för ÖSK Ungdom, berättar att projektet varit en framgång från början till slut: 

– Vi minskar energiförbrukningen med 62% och sparar en hel del pengar på det. Det tjänar även miljön stort på. Plus att spelarna får bättre belysning. Det här projektet har varit en win-win på alla sätt och vis. Trots utmaningar i leveranskedjan har projektet flutit på bra. Viktigt i en sådan situation är en bra dialog. Och det har vi verkligen haft tillsammans med EAS. Det har även varit extra kul att arbetet utfördes tillsammans med en av våra samarbetspartners som är med och stöttar föreningen! avslutar Niklas Aronsson.

Niklas, vi kan bara hålla med och tackar för förtroendet!

Energiberäkning.

Ett belysningsbyte kan göra mer än man tror. Nedan hittar du beräknad besparing för ÖSK Ungdom, för såväl ekonomi och energi som miljö.

Årlig energiförbrukning minskas med 92 644 kWh, vilket motsvarar en minskning med 62%.

Miljöbelastningen beräknas reduceras med 1 853 kg koldioxidutsläpp per år.

Energikostnaden beräknas minska med 231 660 kr per år, vid beräknat elpris på 2,50 kr/kWh.

Projekt vi jobbat med

Våra kunder är många och underbara om du frågar oss! Här är några av de projekt vi arbetat med den senaste tiden.

EAS

Akademiska Hus

121 armaturer gick från kompakta lysrör till LED. Resultatet? Minskad energiförbrukning och en trevligare miljö för musikstudenterna.

Läs artikel
EAS

ÖBO

Roligt projekt i Brickebacken! Elbilsladdning, ny belysning och nya motorvärmare.

Läs artikel

Kontakta oss!

Jag heter Henrik och jobbar som projektledare här på EAS. Det är mig du kontaktar om du har frågor eller funderingar om industriautomation eller felsökning. Hör av dig så går vi igenom din utmaning tillsammans!

EAS

Henrik Sjögren

Projektledare

Telefon:

E-post:

Se alla kontakter
EAS